Здоровье и Красота
Народные средства
2495
0
Нравится 0

Чим допоможе календула при стоматиті

Чим допоможе календула при стоматитіСтоматит — дуже розповсюджене захворювання слизової оболонки рота у дорослих та дітей. Його особливість у тому, що навіть невеличкі подразнення здатні перетворити прийом їжі або звичайні гігієнічні процедури на справжні муки. Незручності, які виникають через стоматит, можуть на кілька днів зробити життя нестерпним. Але прояви хвороби можна полегшити, застосовуючи трави для лікування стоматиту. Вони забезпечують такі результати:


  • Відвари підходять для полоскання ротової порожнини, очищення її від залишків їжі і т.д.
  • Дезінфікують, не дозволяють шкідливим бактеріям активно розмножуватися на пошкодженій слизовій оболонці.
  • Знімають запалення.
  • Сприяють швидшому загоєнню.

Чим допоможе календула при стоматиті

Календула при стоматиті: натуральний помічник


Календула — відома в Україні лікарська рослина, ці яскраво-оранжеві квіти часто можна зустріти на клумбах. Але з лікувальною метою слід застосовувати лише ті квітки, які виросли в екологічно чистих зонах, якомога далі від автошляхів та промислових виробництв. Тому якщо у Вас немає власного будиночка в селі, краще придбати сушені квіти від відомого виробника.

Календула містить велику кількість вітамінів та мікроелементів, кислоти, каротин, ефірну олію та інші корисні речовини. Квітки цієї рослини забезпечують антисептичну дію, позбавляють від свербіння та сприяють швидкому загоєнню ранок. Варто зазначити, що календула при стоматиті — універсальний засіб, який можна застосовувати, незалежно від причин, які призвели до пошкодження слизової оболонки:
  • нестача вітамінів через неправильне харчування;
  • стреси;
  • деякі інфекційні захворювання;
  • механічні пошкодження;
  • гормональні зміни та ін.



Як застосовувати календулу при стоматиті


Улітку можна застосовувати свіжо зірвані квітки, а протягом усього року підійдуть висушені. З них можна робити настої та відвари, при цьому календулу дозволяється комбінувати з іншими лікарськими рослинами. Настої краще обирати водні. Готова спиртова настоянка може застосовуватися лише у розбавленому вигляді (чайна ложка на склянку охолодженої кип’яченої води). Розчин використовують для полоскань після їжі та перед сном. Припалювати язви спиртовою настоянкою не можна, це сповільнить процес загоєння.

Для приготування відвару 10 г сушених квіток треба залити склянкою окропу та кип’ятити близько 10 хв. Рецепт водного настою простий: 20 г календули залити склянкою окропу, настоювати близько години. Це концентрований настій, і перед ополіскуванням ротової порожнини його слід долити однією або двома мірами води.

Можна приготувати комбінований настій, змішавши по 3 ст. л. календули, шавлії, репешка та пасльону. Усі рослини змішати, та зробити настій, взявши 3 ст. л. суміші і літр окропу.

Настої та відвари для полоскання слід використовувати часто та регулярно. Ідеальний варіант — ополіскувати ротову порожнину після кожного прийому їжі. Якщо відвару під рукою немає, можна скористатися звичайною кип’яченою водою.




28 март 2018
Оставьте свой коментарий...