Здоровье и Красота
Красота
8151
0
Нравится 1

10 питань щодо лазерної епіляції

10 питань щодо лазерної епіляції У літньому одязі особливо хочеться почуватися впевнено і не переживати про небажане волосся. Сьогодні існує величезна кількість різних способів, щоб позбутися волосся, найефективнішим, як і раніше, залишається лазерна епіляція Львів. Що варто врахувати під час підготовки до процедури, який лазер краще вибрати і чи є протипоказання?

Який вибрати лазер?


На сьогоднішній день для ефективного видалення волосся активно використовуються 3 види лазера: олександритовий, діодний і інноваційна методика - qool епіляція. Якщо у вас жорстке, чорне волосся і біла шкіра, то вам підійдуть всі види лазерних установок. Якщо ж шкіра злегка смаглява або засмагла, велика можливість отримати опік шкіри через підвищений вміст меланіну в тканинах на олександритовому лазері. Діодний лазер дозволяє позбутися волосся на смаглявій шкірі, але з світлішими волосками, як і олександритовий, буде малоефективним.

На відміну від вищезгаданих типів лазера, qool-епіляція руйнує лише волосяний фолікул і ніяк не впливає на пігмент меланін у шкірі за рахунок особливої подачі імпульсів. Тому при даному виді видалення волосся шкіра може бути засмаглою і темною (і в тому числі шкіра метисів, мулатів і афроамериканців) без ризику ускладнень, а так само легко видаляє світлі та руді волоски – це для qool-епіляції абсолютно нескладне завдання!

Скільки знадобиться процедур для максимального ефекту?


Видалити волосся за один сеанс лазерної епіляції неможливо! Фізіологічно у росту волосся є три цикли, і коли ви приходите на епіляцію, ви працюєте тільки з тим волоссям, яке знаходиться в активній стадії, тобто у фазі анагену. Але на обличчі та тілі також знаходиться волосся у проміжній стадії (катагену) та спокою (телогену). Волосся, що у фазі катагену і телогену не чутливі до будь-якої лазерної енергії. Саме тому за один сеанс можна видалити не більше 15% волосяних фолікулів, а повторити процедуру в середньому доведеться 6-8 разів. Однак, питання про кількість процедур краще поставити безпосередньо вашому лазеротерапевту, він також підкаже періодичність сеансів. Чому? Тому що все суто індивідуальне!


Чи правда, що після курсу процедур волосся зникне?


На етапі розвитку технологій слово «назавжди» швидше має маркетинговий характер, ніж науково доведений. В організмі людини закладена унікальна здатність до регенерації, також у волосяних фолікулів є ця властивість - вони вміють відновлюватися. Тим не менш, після курсу лазерної епіляції ефект зберігається надовго, і навіть якщо згодом деякі цибулини «прокинуться» достатньо провести кілька підтримуючих процедур, щоб вирішити проблему успішно. Так, qool-епіляція дозволяє ефективно видаляти волосся, даючи стійкий тривалий ефект від 2 до 6 років.

Після епіляції воском з'являється вросле волосся. З лазером буде також?


Проблема врослого волосся актуальна для дівчат, особливо в сезон бікіні, але при роботі з лазером про це можна не думати. Ця проблема є прямим показанням для лазерної епіляції. Вже після першого сеансу можна помітити наступні зміни: волосся стає більш тонким і м'яким, практично не схильне до вростання, а через 2-3 процедури вросле волосся і зовсім пропадає, шкіра набуває рівного кольору.

Незабаром у відпустку. Чи можна засмагати після лазерної епіляції чи варто зробити паузу?


Якщо ви пройшли епіляцію на алексадритових або діодних лазерах, то термін відновлення складе від 3-4 днів до 2 тижнів. Цей проміжок необхідний відновлення шкіри, відповідно, у цей період засмагати не можна. Після процедури qool-епіляції ви можете вести звичний спосіб життя - немає навіть легкого почервоніння шкіри. Крім того, ви можете купатися та засмагати відразу ж у день процедури. Обмежень немає!

Наскільки безпечною є лазерна епіляція? Чи може вона стати причиною онкології?


Серед дівчат існує дане побоювання, але воно не має жодних підстав. На сучасному етапі вченими доведено, що лазерне випромінювання значно безпечніше, ніж ультрафіолетове. Єдине правило, якого потрібно дотримуватися, це закривати всі новоутворення на ділянках шкіри, що обробляються.


Чи є протипоказання для лазерної епіляції?


Протипоказання таки є. Вони мають як постійний, і тимчасовий характер. За наявності злоякісних новоутворень у сфері обробки, вираженого варикозу чи цукрового діабету лазерну епіляцію проводити не можна. Існують і відносні протипоказання: вагітність, годування груддю, а також прийом деяких препаратів. У цьому випадку процедуру епіляції варто відкласти або заздалегідь проконсультуватись із фахівцем.

Чи нормально, що після епіляції на шкірі залишаються сліди?


Ні, це ненормально. Лазер не повинен торкатися поверхні шкіри, а повинен діяти прицільно на волосяний фолікул, який знаходиться глибше, в дермі. При роботі з олександритовим або діодним лазером пацієнти відчувають легке поколювання або болючість, а у разі qool-епіляції болю, а тим більше слідів не залишиться навіть там, де шкіра надзвичайно ніжна: у зоні обличчя, пахв, глибокого бікіні.

Коли чекати на результати?


Перший результат буде помітний вже після першої процедури, а для досягнення стійкого результату знадобиться курс процедур, що призначається індивідуально.

Чи важлива кваліфікація лікаря під час проведення епіляції чи можна довіритися косметологу з мінімальним стажем?


Будь-який лазер – це дуже складне медичне обладнання, яке потребує кваліфікованого підходу.




31 май 2022
Оставьте свой коментарий...