Здоровье и Красота
Полезные советы
1925
0
Нравится 0

У яких випадках слід звернутися до кардіолога?

У яких випадках слід звернутися до кардіолога? Хвороби серця, як і раніше, лідирують у списку найпоширеніших, а жінки в деяких країнах вже випередили чоловіків за кількістю серцевих захворювань.

Біль у грудній клітці будь-якого характеру


Колить, ріже, ниє, тисне, пече в серці — швидше записуйтеся до кардіолога. Варто зазначити, що серцевий біль, як правило, виникає за грудиною під час або після фізичних, емоційних навантажень, віддає неприємними відчуттями у ліву руку, плече, нижню щелепу. Будь-які болючі відчуття в області серця - явна причина звернутися до фахівця.

Задишка та проблеми з диханням


Це не лише симптоми Covid-19, але й привід звернути увагу на стан серцевого здоров'я. Піднімалися раніше швидко і легко на п'ятий поверх, а тепер без зупинок навіть три поверхи подужати важко? Прокидаєтеся вночі від задишки чи не можете ніяк відпочити після тренування? Почуття нестачі повітря та відчуття неповноцінного вдиху може виникати з багатьох причин – їх більше 20. Встановити ваше та призначити правильне обстеження зможе тільки лікар у ході прийому. Сучасна кардіологія троєщина чекає на вас.


Коливання тиску


Жарти про «подаруйте мені тонометр» — вже не жарти, а реальне бажання. Багато хто розуміє, що 140/90 — це гіпертонія, але навіть люди з тиском 130/80 входять до групи ризику. Їм потрібно регулярно звертатися до кардіолога, щоб перевірити, чи є додаткові фактори для розвитку гіпертонічної хвороби.

Головні болі, запаморочення та непритомність


З такими симптомами спочатку йдуть до невролога. Якщо він не знайшов жодних порушень і не допоміг з лікуванням, значить причина, швидше за все, у серцево-судинній системі.

Перебої у роботі серця, порушення пульсу


Занадто часті та дуже рідкісні серцеві скорочення – це крайнощі, які вимагають звернення до кардіолога. Багато хто відчуває, як порушуються серцеві ритми чи серце всередині «перевертається». Незалежно, як це відчувається, причин може бути маса, навіть не пов'язаних із серцем, але кардіолог призначить комплексне обстеження для виявлення причини та за необхідності направить до потрібного фахівця.


Генетика


Зверніть увагу на своїх родичів, запитайте у близьких, чи хтось помер у відносно молодому віці. Часто трапляється раптова смерть від хвороб серця на тлі загального добробуту у чоловіків. У ситуаціях з такими родичами, щоб виключити вроджені патології та запобігти всім катастрофічним ризикам, потрібно проконсультуватись з кардіологом.

Вчасно звернутися до кардіолога – найкращий крок, щоб оперативно уникнути негативних наслідків. Не шукайте в інтернеті, про що каже біль у серці, і не питайте у знайомих, які ліки купити. Якісну допомогу при хворобі надасть тільки професійний лікар.




20 декабрь 2021
Оставьте свой коментарий...