Здоровье и Красота
Другое
7436
0
Нравится 0

Які є причини купити програвач вінілу та слухати записи на платівках?

Які є причини купити програвач вінілу та слухати записи на платівках? Парадоксально, але в епоху «цифри» вініл залишається актуальним і наймоднішим аудіоносієм. Більше на сайті www.playvinyl.com.ua


Прикрашає інтер'єр


Практично все, що пов'язане з вінілом, виглядає досить привабливо. Причому нині доступні як більш класичні, так і неймовірні варіанти дизайну програвачів платівок та різноманітних аксесуарів. До того ж, колекцією записів може прикрасити інтер'єр не гірше за картини або книги, а обравши для неї підходящий стелаж, полицю або підставку, можна зробити кімнату ще більш затишною. Обкладинки альбомів часом — цілком собі твори мистецтва, які прикрасять житло та офіс.

Зібрати унікальну колекцію записів


Часто колекція вінілу викликає непідробний інтерес і напевно стане приводом для задушевних бесід про ті чи інші альбоми та їхнє звучання. До того ж, не забуватимемо про існування рідкісних колекційних записів, цінність та ринкова вартість яких з роками тільки зростатиме.


Оцінити аналогове звучання


Не секрет, що звучання вінілу може бути далеким від ідеалу: дається взнаки і механічне зношування доріжок, і пил на поверхні пластинки, і різні фактори, пов'язані з технологією виробництва. Разом з тим, вініл має свій неповторний почерк, який так подобається багатьом, — навіть з урахуванням того, що майже вся музика записується і зводиться нині на цифровому обладнанні, а вже потім тиражується на платівках.

Відволіктися від суєти та відпочити


Ми проводимо все більше часу онлайн та споживаємо все більше контенту. У цих нових реаліях прослуховування записів на фізичному носії - довгоочікувана порція тактильних та аналогових відчуттів. До того ж, на відміну від цифрової музики, яку можна включити фоном і паралельно займатися іншими справами, вініл все ж вимагає до себе уваги. Як не крути, платівку потрібно дістати з конверта, поставити на програвач, а після закінчення запису - ще й перевернути її на інший бік. Весь цей процес дає шанс відволіктися від буденної рутини та цілеспрямовано послухати музику у своє задоволення.

Згадати минулі часи та порадувати старше покоління


Ще недавно вініл був чи не єдиним широко поширеним звуковим носієм, а програвачі були в більшості будинків. Тому вони напевно порадують старше покоління.


Привід зібрати друзів та добре провести час


Щасливі власники програвача вінілу і навіть невеликої колекції платівок напевно не проти розділити цю радість із друзями. Купівля нових альбомів — чудова нагода влаштувати музичну вечірку та обговорити враження від почутого. Причому гості часом настільки втягуються у процес, що вже незабаром купують власний програвач та перші платівки.

Спосіб завести нові знайомства


Як відомо, вініл приваблює і колекціонерів, і діджеїв, і тих, хто просто любить слухати музику. Вибравши навіть відносно просту стереосистему з програвачем платівок, можна поринути у нове хобі, познайомитися з людьми, які поділяють ці інтереси і, можливо, навіть завести нових друзів.




23 июнь 2022
Оставьте свой коментарий...