Здоровье и Красота
Другое
7655
0
Нравится 0

Корисні товари людей з обмеженими можливостями здоров’я

Корисні товари людей з обмеженими можливостями здоров’я

Люди з обмеженими можливостями здоров'я – літні люди та інваліди – зазнають чималих труднощів при прийнятті звичайних гігієнічних процедур. Слизька підлога, низькі сидіння унітазу, високі бортики душової кабіни, необхідність сідати і вставати у глибокій ванні або тривалий час стояти в душовій кабіні – все це дуже важко для них.



Перелік корисного приладдя для інвалідів


Для вирішення проблем і полегшення життя людей з особливими потребами створені санітарні приладдя для інвалідів, які можна використовувати як в умовах стаціонару, так і вдома. Ці спеціально розроблені технічні пристосування сприяють значному спрощенню процедур відвідування туалету, самостійного прийому ванни або душу.




До таких засобів для догляду за інвалідами відносяться:



  • стільці-туалети, призначені для виконання гігієнічних процедур людьми з обмеженою руховою активністю;

  • насадки на унітаз, які роблять його вищим і зручнішим для літніх людей та інвалідів.


Дуже корисні для інвалідів санітарні приладдя, призначені для прийняття ванни або душу. До них відносяться різноманітні допоміжні пристрої:



  • поручні – використовуються як опора при пересуваннях і для підтримки рівноваги, вони кріпляться на бортики ванни або на стіни в необхідних місцях;

  • сидіння для купання, стільці для прийняття ванни або душу різних модифікацій;

  • сходинки для ванни;

  • ванночки для миття голови лежачому хворому.


Санітарні приладдя значно полегшують догляд в умовах стаціонару або вдома і покращують якість повсякденного життя людей похилого віку та інвалідів. При виборі пристосувань для гігієнічних процедур слід орієнтуватися на фізичні особливості пацієнта і тип його захворювання.



Як полегшити життя людей, прикутих до ліжка


З метою більш зручного і безпечного переміщення під час відвідування санвузла або ванної кімнати, інвалідам з порушеними опорно-руховими функціями необхідно скористатися додатковими засобами реабілітаційної техніки, наприклад, такими, як тростини, милиці, ходунки або кімнатні інвалідні коляски. Створення максимально можливих умов для самостійності і незалежності людей з особливими потребами в таких важливих питаннях, як індивідуальна гігієна, значно піднімає їх самооцінку і віру в свої сили, позитивно позначається на настрої і самопочутті.


Організація правильного догляду за прикутою до ліжка людиною має дуже важливе значення для її фізичного і психоемоційного стану, істотно полегшує страждання і позитивно впливає на лікувальний і реабілітаційний процес. Найактуальнішими питаннями організації догляду за інвалідом є:



  • дотримання заходів особистої гігієни;

  • профілактика ускладнень, викликаних тривалим постільним режимом.


Для гігієнічних процедур створені спеціально розроблені засоби для догляду за інвалідами: лосьйони, креми для шкіри, серветки, піноутворюючі губки і рукавиці, гігієнічні рушники та інше. Регулярне використання косметичних препаратів дозволяє підтримувати тіло хворого в комфортній чистоті, позбавляє появи попрілостей, свербіння і болю в інтимних зонах.


Корисні товари людей з обмеженими можливостями здоров’яЗначно полегшує догляд за лежачим хворим застосування всмоктуючих пелюшок, прокладок і підгузків. М'яке покриття не подразнює ніжну шкіру інтимних зон, забезпечує тепло- і повітрообмін. Пористі наповнювачі мають високу адсорбуючу властивість, а захисний шар перешкоджає підтіканню. Застосування цих гігієнічних засобів комфортне для хворого і зручне для осіб, що доглядають за ним.


Для полегшення заходів по догляду служать також санітарні приналежності для інвалідів: надувний підголівник для миття голови, підкладні судна, крісла-туалети, насадки на унітаз та інші гігієнічні засоби. Для прийняття ванни інвалідом з обмеженими руховими можливостями призначені ступені, поручні і сидіння для ванни. Щоб захистити від намокання під час гігієнічних процедур певні зони, використовуються різноманітні водозахисні чохли.


Корисні товари людей з обмеженими можливостями здоров’яОдин з головних напрямків організації правильного догляду – профілактика появи пролежнів у лежачих хворих. Для цього слід проводити обробку проблемних зон спеціальними захисними кремами, кожні дві години міняти положення хворого, повертаючи його в ліжку, і використовувати спеціальний матрац.


Якщо стан хворого дозволяє, то в процесі догляду необхідно здійснювати його активізацію за допомогою реабілітаційної техніки: пересаджувати в інвалідне крісло, використовувати вертикалізатори, пристрої для підйому і переміщення, ходунки, тростини з додатковими опорами та інші технічні засоби реабілітації. Крім спеціалізованих товарів, для медичних закладів потрібно купити штативи для крапельниць та інше устаткування.


Корисні товари людей з обмеженими можливостями здоров’я

Правильний догляд і організація реабілітаційних заходів впливають не тільки на стан здоров'я людини з обмеженими можливостями, а й на її світовідчуття. Мотивацією до ведення більш активного способу життя може послужити позитивна динаміка в відновному процесі і можливість брати участь в житті суспільства.







11 апрель 2019
Оставьте свой коментарий...